Tuesday, September 20, 2011

Movie Monday #17 - Rakastaa, ei rakasta..

Uusi Movie Mondayn haaste  pukkaa heti päälle kun edellisen kirjoittaminen vei niin kauan.
Tällä viikolla aihe on kuitenkin minulle helpompi. Tehtävänä on kertoa näyttelijästä, joka on ensin ärsyttänyt ja vasta myöhemmin alkanut ihastuttamaan.
Mitään kovin dramaattista tarinaa ei tällä kertaa heru, mutta tarina kuitenkin.

Odotin kovasti taannoin Nine-musikaalia, sillä musikaalit ovat erityisen rakkaita minulle ja Chicagon luoneet taiteilijat eivät varmasti voisi tehdä mitään kovin huonoa. Musikaali olikin mielestäni loistava, ei Chicagon veroinen, mutta aivan todellisen rakastettava silti. Ainoa ongelma oli se rasittava ranskalainen huonoa englantia sönköttävä eukko. Ihan nättihän se on juu, mutta jotenkin liian luiseva ja muka elegantti, klassisen kaunis olento. Laulukin tuntui sieluttomalta. Yhtä kauheaksi olin hänet kokenut aiemmin näkemässäni Edith Piafin elämästä kertovassa Pariisin Varpusessa.

    Sitten sain lahjaksi tuon ihanan Nine-musikaalin sountrackin ja huudatin Cinema Italianoa ja Be Italiania _koko_ ajan. Välissä tuli kuunneltua koko levy. Pikku hiljaa aloin pitämään erityisesti 'My husband makes movies'-biisistä, aloin rakastamaan voimistuvaa tulkintaa ja sen mahtipontisuutta. Niin, juuri sitä ärsyttävää Marion Cotillardia nyt kuuntelinkin intohimoisesti. Nähtyäni Nine-musikaalin uudestaan en enää saanut tarpeekseni. Kuinka minä rakastuinkaan hänen persoonalliseen puhetapaansa ja pehmeään ääneensä.


Riemun päivä kun tajusin hänen esiintyvän myös Inceptionissa, kolme aivan suosikkeihini kuuluvaa näyttelijää samassa elokuvassa. Cotillardin ei kuvittelisi sopivan niinkin aggressiiviseen rooliin, mitä Mal välillä on, mutta oi kyllä, hän sopii siihen täydellisesti.


Woody Allenin usimmassa, Midnight In Parisissa jälleen rakastettavan ihana esiintyminen. Omituista on kuitenkin, kuinka pidänkään nykyään siitä Nine musikaalista niin paljon ja etenkin Cotillardista siinä, vaikka aluksi hän oli nimenomaan se ainoa 'virhe' mielestäni elokuvassa.
Varmaa on, että häntä on luvassa lisää ja sekin on varmaa, että minä I'll be watching.
3 comments:

Maria said...

Vähän oot ollut rude. Marion on ihana!

Fehlgeburt said...

joo siis en itsekkään tajua että what was going on, muistan vaan et olin silleen 'kauhee ämmä, opettelis edes puhuu englantia' Maybe my pills were wrong or something, I just love her.

June said...

Haha, hyvät kommentit. :D Marion<3