Tuesday, September 6, 2011

Movie Monday #15 - Muut inhoavat, minä en

Nyt toisella viikolla kun osallistun Movie Monday -haasteeseen, aiheena ovat leffat, joista itse syystä tai toisesta pitää, mutta jotka yleisesti ovat kaikkien, niin kriitikoiden kuin perus tallaajienkin mielestä täyttä skeidaa.

Heti aluksi täytyy todeta, että harmittavan usein tunnun olevan valta virran kanssa erimieltä siinä, mikä on hyvä leffa ja mikä ei. Valitsin kuitenkin mahdollisimman tunnetun flopin, jota dissaillaan jatkuvalla syötöllä edelleenkin vuosia julkaisin jälkeen.


Renny Harlinin Kurkunleikkaajien saari . Ala-asteikäisenä Morgan kuului Prinsessa Leia Organan ohella suuriin idoleihini, vahvana, itsenäisenä ja kauniina naisena, joka ei alistu tanssimaan miesten pillin mukaan. En oikeasti ymmärrä, mikä tässä leffassa ärsyttää ihmisiä tai on huonoa? Omaan genreensä suhteutettuna se kuitenkin on minusta aivan loistava. Juoni on ehkä juu hieman ennalta-arvattava, mutta minkä seikkailuelokuvan juoni ei olisi? Ei ne Indiana Jonesitkaan mitään juonenkäänteillä yllättäjiä ole.


Tehosteet ja lavastus ovat minusta aivan kelpokamaa, näyttelijöille en nyt olisi heti Golden Globeja jakamassa, mutten myöskään mitään Razzie-ehdokkuuksia. Leffa kestää mielestäni useamman katselu kerran helposti, itse olen nähnyt varmastikin tämän noin 10 kertaa. Onneksi tiedän kuitenkin muutaman leffan ystävän, joiden kanssa saan katsella tätä ehdottomasti parasta näkemääni merirosvo elokuvaa. (Kyllä, ne Pirates of the Caribeanit ovat täyttä kuraa mielestäni, they got _nothing_ compared to this<3 !)

2 comments:

Anonymous said...

Okei, yleensä kriitikot on väärässä mutta onhan tää vähän sekava ;O) Ymmärrän jos siitä pitää mutta musta se oli vain tylsä, ei huono...Paitsi että Modine oli kyllä ihana <3

Fehlgeburt said...

Niin, ehkä se tosiaan perustuu sille, että juoni on niin tavanomainen etteivät ihmiset tykkää, mutta siinä tapauksessa lähes kaikkien seikkailuelokuvien pitäisi lukeutua samaan kastiin.
Itse olen aina ollut enemmän Geena Davisin lumoissa, oon niin kateellinen kun se on niin pitkä ja näyttävä nainen ja itse oon tälläinen kääpiö:(