Thursday, March 3, 2011

Who's that chick?

Teresan(aka Sonja)  kanssa olemme todella, _todella_ perinteitä kröhöm kunnioittavia suomalaisia ja mikäs sen perinteikkäämpää kuin Tallinnan päiväristeily?
Halvalla kun saatiin niin tietty suunnattiin etelänaapuriin varsin mielellämme. Kumpikaan ei muuten voinut laivassa pahoin, vaikka molemmille moinen on ominaista. Paattimme nimi oli Superstar, olen tainnut sillä aiemminkin matkustaa.  Lähtö oli varsin aikaisin ja vampyyrivuorokausirytmiini sangen kivuliasta olikin nousta klo 5.45, autoon 6.20 ja 7.30 laiva vesille. Onneksi Teresa oli varannut meille aamiaista mukaan (oikeesti kenelle tulee mieleen pakata ruokaa mukaan?! pitäis tulla kaikille, mutta mä en vaan taida omistaa aivoja). Mussutettiin sitten tyytyväisinä sitruunimuffineja ja danonea.

...ja kuinkas sitten kävikään?


Kyllä, minä paatin toisessa(!!) baarissa siemailemassa cocktailia ennen aamu 9....eh...ne perinteet hei!

 Satamassa heti piti kuvata turistikuva minusta ja vanhankaupungin kirkontornista, teretulemast Tallinnaan vain.

Koko aamupäivä suoritettiin shoppingia Sadamarketissa, Viru keskuksessa, Rottermannissa sekä Merekeskuksessa. Oikeasti, mikä aarremaa! Postailen ostoksia huomenissa sitten kun päivänvalossa saan kuvaa edes sen verran laadukkaasti, että jotain näkee. Löytyi tosiaan vaikka ja mitä, eikä todellakaan varani riittäneet kaikkeen, mitä olisin mielinyt haalia kotia.

Syödäkin piti, Vapiano 'fastfood' italialainen rafla. Nams<3!


Mozzarella-tomaatti pastaa. Pasta on paikanpäällä tehtyä, nähtiin jopa, kun yksi jätkä sitä leipoi! Ja kastike tehdään nenän edessä! Annokseni maksoi 5,5e.

Kevät oli ehtinyt Helsinkiä pidemmälle ja kevään eka joutsen näkyi satamassa! Vain yksi, toivottavasti hän ei ole vielä ehtinyt pariutua, eikä ole leski.


Tallinnan yksi suosikkipaikkojani(heti Superalkon jälkeen siis) on Rimi marketti. Tarkemmin sanoen kakkuosasto. Tuo kakkupalanen maksoi 1,84e. Aivan tajuttoman hyvää(ja mä olen oikeasti nirso) Brita-kakkua<3! Hienoinen teollisuudenmaku, mutta tuolla hinnalla sekään ei haitannut yhtään.
Mm. laskiaispullat maksoivat 2kpl/95snt. Suomessa vastaava paketti maksaa vissiin nelisen euroa, että silleen..


Loppuun pari kamerahuorausta
Ps. Huomenna alkaa mun urheiluputki ja edeltävien kuvien pehmusteet lähteepi.

No comments: