Monday, December 27, 2010

Hengaillaan, ei mennä nukkumaan

Koskien saagaa Lontoon-matka & joulu jaan juttuja kahteen postaukseen siten, että nyt kirjoittelen pääpiirteittäin kaikkea jännää ja postailen kuvia joita kamerastani löytyy ja myöhemmin seuraa varsinainen ostokset&lahjat osio.

Kylmästä ja lumisesta Suomenmaasta kävi tie siis brittein saarelle 16 pvä torstaina. Kone lähti jään takia hieman myöhässä matkaan, mutta ei mitenkään merkittävän myöhässä ollut onneksi.  Melko ongelmitta sujui siirtyminen hostellihuoneeseen jonne vaan heitettiin nopeasti kamat(ja toinen kännykkä!! my lessfavorite mistake) ja suunnattiin Oxford streetille ruoka mielessä. KFC(Kentucky fried chicken te sivistymättömät) ilmaantui kyltteineen pelastavana merkkinä ylemmältä taholta.

Perjantaina käytiin katsomassa Goldsmithsin yliopistoa Itä-Lontoossa, alue oli vähän epämääräinen, mutta yliopisto rakennukset, joita tutkittiin lähemmin vaikuttivat oikein mukavilta. Kuvaa ilmeisesti päärakennuksesta:
Disney-kauppa oli ehdoton vierailukohde, mutta IHME on se, etten ostanut sieltä _yhtään _ mitään! Arielin Sebastian-pehmolelu kummitteli kovasti, mutta jäi kauppaan. Alla jouluikkuna kuva, my heaven<3Yksi Lontoon suosikki kohteitani on ehdottomasti National Gallery, siellä on kansainvälistä taidetta. Löytyy Picassoa, Da Vinciä, Monet'ia, Renoiria ja kyllä, Gallen-Kallelankin yksi taulu, järvi Keitele, löytyy kokoelmista! Oma ikusuosikkini on Salamaa säikähtänyt hevonen by Géricault. Talvinen maisema Trafalgar Squaren yli ja taustalla kaikille tuttu jätkä, Big Ben!


Eksyttiin yksi päivä joulumarkkina paikalle Thamesin 'väärälle' puolelle. Karuselli oli ihana, mutta kylmän sään johdosta ja siksi, ettei ollut mustaa hevosta, en mennyt kyytiin. Tässäkin kuvassa salakavalasti ystävämme Ben.Seuraavassa kuvassa näkyy sumun ansiosta melko heikosti uusi ihmetys-tuttavuus Suolakurkku, ystävien kesken Suolis. Don't ask.
Sneak peak myös minun uuteen käsilaukkuun(!!!) (Kyllä, valitsin sen syystä, että Logan antaa Rorylle varsin paljon tätä yksilöä muistuttavan pinkin Birkinin...tai no....jos siristän silmiä niin voin kuvitella tuon melkein Birkiniksi)


Tosiaan, valtaosa varmasti kuullut brittien nolosta lumihässäkästä, jonka johdosta koneet on lennelly miten sattuu jos ollenkaan. Me tietty oltiin just silloin ennen joulua koko sekaannuksen sydämessä ja ihmeen kaupalla päästiin jouluksi himaan. Kiitos kuuluu Anittan äidille, joka sneekkasi meidät Oslon koneeseen aika ovelasti. Yksi ylimääräinen yö saatiin Lontoossa viettää ja käytettiin se Tower Bridgellä piipahtamiseen, tässä jättikuva minusta ja siitä kuuluisasta sillasta.
Pakko kertoa vielä, että kerran joku bussikuski oli kauhukseen huomannut sillan olevan auki ja tehnyt äkki päätöksen painaa kaasun pohjaan ja toivoa parasta, bussi oli liitänyt aukon yli toiselle puolelle. Believe it or not.Kuuluisa ensimmäinen Norjan visiittini! Turisti kuva Oslon lentokentältä, siinä minä olen NORJASSA! Oli lunta tosiaan hieman enemmän kuin rakkaassa Britanniassa ja lentokoneiden nousussa ei mitään ongelmaa, go Oslo<3!

Pakollinen Oslon lentokenttä on moderni ja siisti-kuva.

Kotosuomen pääkaupungista matka jatkui torstaina kohti Idän kaupunkia menneisyydestäni eli Kuopiota(aka loser city). Minun rakas ihanamusssukkadroidihe-manmiimukkapöpsöhöpösöpö uljas lintukoira Topi asuu siellä. Äidin sohva, joka toimii Topin sänkynä ja niin, tosiaan, minunkin nukkumapaikkani kun olen siellä. Eikö mulla olekin upea koira? Arvatkaa kuinka vanha!To be continued...

No comments: